ПОСАДОВІ ОБОВ’ЯЗКИ ПОВАРА
Загальні вимоги:
-
призначається на
посаду і звільняється з неї директором школи. Повинна мати професійну
освіту;
-
підпорядковується
безпосередньо завідуючій їдальні школи;
-
у своїй діяльності
керується постановами, розпорядженнями, наказами, іншими керівними і
нормативними документами вищих інстанцій, які стосуються специфіки
роботи шкільної їдальні, відповідними стандартами і технічними вимогами,
правилами експлуатації обладнання, правилами і нормами охорони праці,
техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту, а також
Статутом і Правилами внутрішнього трудового розпорядку школи і цією
Інструкцією;
-
постійно знаходитись
на робочому місці з 7.30 до 15.30. Не покидати робоче місце без дозволу
завідуючої їдальні;
-
працює в режимі
робочого тижня згідно з графіком, складеним виходячи з 40-годинного
робочого тижня і затвердженим директором школи;
-
виконувати накази та
розпорядження завідуючої їдальні;
-
у період канікул,
який не збігається з відпусткою, виконує господарські та інші роботи в
шкільній їдальні відповідно до розпоряджень директора школи
та завідуючої їдальні;
-
проходить інструктаж
з техніки безпеки, охорони праці, виробничої санітарії і пожежної
безпеки під керівництвом завідуючої їдальні та
відповідних служб міста;
Здійснює:
-
готування
страви з виділених продуктів згідно затвердженого меню;
-
допоміжні роботи
по приготуванню страв (відціжування, протирання);
-
процеси
первинної обробки сировини (очищення овочів, обробка м’яса, риби,
напівфабрикатів, тощо);
-
готування
страви з концентратів;
-
роздачу готових
страв;
-
готування
і оформлення страв і кулінарних
виробів;
-
вивчення
та застосовання технології
приготування всіх видів страв і кулінарних виробів; контролює зміни,
що відбуваються при термічній обробціпродуктів харчування;
-
виконання
санітарно-гігієнічних вимог інструктивних
документів, правил внутрішкільного розпорядку тощо;
-
виконання
затвердженого директором школи графіку
виходу на роботу в навчальний та канікулярний період.
-
виконання
санітарних правил, правил по охороні праці, техніки безпеки,
протипожежних заходів;
-
отримання і
використання відповідно норм продуктів
харчування;
-
проходження медичного огляду відповідно графіку;
Має право на:
- ознайомлення із скаргами та
іншими документами, які містять оцінку її роботи, надання щодо них
пояснень;
- захист своїх інтересів
самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у судовому
порядку у випадку дисциплінарного чи службового розслідування;
- конфіденційність
дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків,
передбачених законом;
- підвищення у встановленому
порядку своєї кваліфікації за рахунок навчального закладу;
- висування вимог до керівника
закладу (письмово та усно) щодо дотримання положень нормативних
документів з організації харчування учнів;
- забезпечення спецодягом,
миючими засобами, інвентарем що необхідний для організації харчування
учнів;
- на обладнання робочого місця
згідно з встановленими нормами, які забезпечують можливість виконання
ним посадових обов'язків;
Відповідає:
- за економію шкільних
енергоносіїв: світла, тепла, води;
- дотримання
санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні;
- за невиконання чи неналежне
виконання без поважних причин Статусу і Правил внутрішнього трудового
розпорядку школи, законних розпоряджень адміністрації і педагогічних
працівників школи, а також посадових обов’язків, встановлених цією
Інструкцією, в тому числі за невикористання наданих прав, лаборант несе
дисциплінарну відповідальність у порядку, визначеному трудовим
законодавством;
- за завдані школі чи учасникам
навчального процесу у зв’язку з виконанням (невиконанням) своїх
посадових обов’язків збитки лаборант несе відповідальність у порядку і в
межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством;
|