|
| ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 м.Ірпеня | | | | | | | |
ПОСАДОВІ ОБОВ’ЯЗКИ
ЗАВІДУЮЧОЇ ШКІЛЬНОЇ ЇДАЛЬНІ
Загальні вимоги:
-
призначається на посаду і
звільняється з неї директором школи. Повинна мати середню професійну
освіту (стаж роботи не менше 3-х років) , спеціальну підготовку за
встановленою програмою. Особа, яка не має спеціальної підготовки чи
необхідного стажу, але володіє достатнім практичним досвідом і виконує
якісно і в повному обсязі покладені на неї посадові обов’язки, як
виняток, може бути призначена на посаду на дану посаду;
-
підпорядковується безпосередньо
директору школи;
-
у своїй діяльності керується
постановами, розпорядженнями, наказами, іншими керівними і нормативними
документами вищих інстанцій, які стосуються специфіки роботи шкільної
їдальні, відповідними стандартами і технічними вимогами, правилами
експлуатації обладнання, правилами і нормами охорони праці,
техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту, а також
Статутом і Правилами внутрішнього трудового розпорядку школи і цією
Інструкцією;
-
постійно знаходитись на робочому
місці з 7.30 до 15.30. Не покидати робоче місце без дозволу директора
школи;
-
працює в режимі робочого тижня
згідно з графіком, складеним виходячи з 40-годинного робочого тижня і
затвердженим директором школи;
-
виконувати накази та розпорядження
директора школи;
-
у період канікул, який не
збігається з відпусткою, виконує господарські та інші роботи в шкільній
їдальні відповідно до розпоряджень директора школи;
-
проходить інструктаж з техніки
безпеки, охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки під
керівництвом директора школи та відповідних служб міста;
-
працює в тісній взаємодії з
класними керівниками щодо організації харчування учнів школи.
Організовує:
-
здійснення заходів з організації
харчування учнів школи, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у
шкільній їдальні;
-
роботу виробництва, приготування,
оформлення і відпуск готових страв високої якості;
-
розподіл обов’язків поварів,
складає графік виходу на роботу працівників їдальні, інструктує
працівників по технології приготування страв;
-
медичний огляд працівників їдальні
за графіком, затвердженим керівником закладу освіти;
-
роботу по профілактиці
травматизму, обліку та аналізу випадків травм серед працівників їдальні;
-
своєчасне замовлення на отримання
обладнання, інвентаря, спецодягу;
-
забезпечення виконання планів та
завдань, доводить їх до працівників їдальні, контролює їх виконання;
створює умови для підвищення рівня організації харчування учнів;
Здійснює:
-
щоденний
оперативний контроль за роботою працівників їдальні;
-
експлуатацію і
утримання в робочому стані холодильного, електричного та технологічного
обладнання;
-
виконання
санітарних правил, правил по охороні праці, техніки безпеки,
протипожежних заходів;
-
міри по
своєчасному забезпеченню виробництва продуктами харчування, робить
замовлення постачальникам;
-
правильність
ведення статистичного обліку, представлення установленої звітності,
перевіряє правильність складання калькуляції, встановлення цін;
-
складання на
основі вивчення попиту денного та циклічного меню;
-
з членами
бракеражної комісії бракераж готової страви;
-
складання і
представлення в бухгалтерію необхідних звітних матеріалів (меню,
забірних листів), табеля на заробітну плату працівників їдальні;
-
звітує про роботу
шкільної їдальні перед директором школи;
-
отримання і
зберігання продуктів харчування;
Контролює:
-
норми закладки
сировини, виходу готової продукції, забезпечує попередню перевірку її
якості бракіражною комісією;
-
дотримання
технології приготування страв;
-
якість отриманих
товарів, наявності сертифікатів та іншої супроводжуючої документації;
-
наявність
санітарних книжок у працівників під час прийому їх на роботу;
-
стан здоров'я
працівників їдальні.
Має право на:
-
участь в
управлінні школою в порядку, який визначається Статутом школи;
-
ознайомлення із
скаргами та іншими документами, які містять оцінку її роботи, надання
щодо них пояснень;
-
захист своїх
інтересів самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у
судовому порядку у випадку дисциплінарного чи службового розслідування;
-
конфіденційність
дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків,
передбачених законом;
-
підвищення у
встановленому порядку своєї кваліфікації за рахунок навчального закладу;
-
висування вимог до
керівника закладу (письмово та усно) щодо дотримання положень
нормативних документів з організації харчування учнів;
-
одержувати від
керівника закладу освіти та його заступників інформацію
нормативно-правового і організаційного характеру, ознайомлюється з
відповідними документами;
-
забезпечення
спецодягом, миючими засобами, інвентарем що необхідний для організації
харчування учнів;
-
на обладнання
робочого місця згідно з встановленими нормами, які забезпечують
можливість виконання ним посадових обов'язків;
-
забороняти
користуватися несправним обладнанням;
Відповідає:
-
за економію
шкільних енергоносіїв: світла, тепла, води;
-
дотримання
санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні;
-
облік продуктів
харчування, посуду, інвентарю та обладнання шкільної їдальні;
-
за невиконання чи
неналежне виконання без поважних причин Статусу і Правил внутрішнього
трудового розпорядку школи, законних розпоряджень адміністрації і
педагогічних працівників школи, а також посадових обов’язків,
встановлених цією Інструкцією, в тому числі за невикористання наданих
прав, лаборант несе дисциплінарну відповідальність у порядку,
визначеному трудовим законодавством;
-
за завдані школі
чи учасникам навчального процесу у зв’язку з виконанням (невиконанням)
своїх посадових обов’язків збитки лаборант несе відповідальність у
порядку і в межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством;
|
|
На головну сторінку
Шкільна документація | |